MENGPANEEL HUREN

Mengpaneel huren als aanvulling op uw techniek is een ”must”. Een mengpaneel is een apparaat om geluid te mixen. De mengpaneel is de belangrijkste schakel tussen de geluidsinstallatie en alle overige apparatuur zoals microfoons, media spelers, muziek instrumenten etc. Om de juiste mengpaneel te kiezen die voldoet aan jou technische wensen is de belangrijkste om te weten hoeveel kanalen je nodig hebt. Dus hoeveel geluidsbronnen wil je aansluiten op de mengpaneel. 

Mengpaneel huren voor live muziek

Voor live muziekband worden meestal mengpanelen gebruikt die ook ingebouwde effecten hebben voor zang zoals galm, reverb en echo. Mengpanelen voor live muzke hebben meestal 12 tot 22 kanalen. Voor een 4/5 koppige band heb je meestal genoeg aan 12 kanalen, maar soms 16. Voor een uitgebreide band of een bigband heb je al snel 22 tot 32 kanalen nodig. Om te weten hoeveel kanalen je nodig hebt, kun je de microfoons en instrumenten bijelkaar optellen. Bijveoorbeeld: 4 zangmicrofoons, 2 gitaren, 1 laptop, een drumstel met 4 microfoons. Dan heb je genoeg aan 12 kanalen. Zoals onze Soundcraft EFX12 mengpaneel.

Mengpaneel huren voor dj optreden

Een dj mengpaneel (vaak dj mixer genoemd) is een kleine megpaneel met vaak maar 4 kanalen. Omdat dj’s meestal 2 of 3 cd/mediaplayers gebruiken. Vaak ook nog 1 microfoon. Meeste professionele dj’s gebruiken Pioneer dj mixers zoals de Pioneer DJM900nxs2, DJM-A9 of Allen & Heath Xone92. Het geluid van de cd/mediaplayers wordt gemix met deze mengpaneel en naar de geluidsinstallatie verstuurd via XLR kabeld die tussen de mixer en de speakers lopen.

Analoog of digitaal mengpaneel

Bij analoge mengpanelen worden de geluidssignalen verwerkt via elektronische componenten. Digitale mengpanelen zetten de geluidssignalen eerst om in digitale informatie waardoor deze signalen flexibeler en geavanceerder bewerkt kunne worden. Een analoog mengpaneel heeft vaak alleen equaliserss, effecten en eventueel compressors aan boord om het geluidsignaal te bewerken een digitale mengpaneel is een soort computer waarmee je allerlei kunfcties kunt toevoegen, opslaan, bewerken om het geluid beter naar je wens te maken. De digitale mengpanelen zijn wel moeilijker te bedienen dan een analoog mengpaneel.