Kosten licht en geluid evenement

Als je een evenement organiseert heb je altijd techniek nodig. Maar wat kost licht en geluid voor evenement? Met deze artikel proberen wij antwoord te geven op die vraag. Meeste organisatoren van een evenement hebben geen technische kennis van de apparatuur die zij nodig hebben. Daarnaast sturen de meeste dj’s en band een technische rider waarin staat was zij nodig hebben. Deze riders staan vol technische termen, vakjargon, specificaties waar de meeste mensen geen verstand van hebben.

Wat kost geluidsinstallatie huren?

Geluidsinstallatie huren is altijd nodig voor een evenement. Waar moet je aan denken als je geluid huurt?
Geluid moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Het moet helder klinken, niet schreeuwerig overkomen, niet te hard en niet te zacht zijn. Een professionele geluidsinstallatie helpt je enorm i.p.v. een budget geluidsinstallatie. Hierbij geldt meestal goedkoop is duurkoop! Want als de kwaliteit niet voldoet zullen de artieste en dj’s snel afhaken en een beter systeem eisen. Een goede geluidsinstallatie huur je voor 50 personen al vanaf 80 euro. Dit zijn meestal 2 luidsprekers op een statief, inclusief versterkers.
Heb je een bruiloft of een ander middelgrote feest van ongeveer 150 personen? Dan heb je een geluidsinstallatie nodig bestaande uit 2 luidsprekers op statief en 2 subwoofers met versterkers. Dit huur je meestal tussen 180 – 250 euro. Voor een feest van 300 personen heb je het dubbele nodig dus 4 luidsprekers en 4 subwoofers en dat kost ongeveer 400 euro. En zo kun je doorrekenen hoeveel mensen je verwacht en de prijs van de geluidsinstallatie.

Wat kost verlichting huren?

Als je verlichting nodig hebt voor je evenement moet je eerst bedenken wat je wilt en hoeveel budget je hebt. Voor een evenement die in de middag plaatsvind heb je niet veel verlichting nodig, maar als het donker is juist wel. Je kunt statische verlichting huren of bewegend. Je kunt een simpele lichtset huren of een professionele lichtshow met een licht technicus.
Een simpele lichtset met 4 lampen kost ongeveer 40-50 euro. Een simpele lichtset met een paar led lichteffecten voor een bruiloft bijvoorbeeld ben je iets meer kwijt 80-100 euro. Een professionele lichtset met 4 bewegende moving heads, 8 par led lampen en een paar led effecten zit je al op  350 euro. En als je die set ook nog eens wil laten programmeren en aanpassen aan je muziek dan moet jee een technicus inhuren die rond 300-400 euro per avond kost.

Ons advies is altijd om een professioneel bedrijf in te schakelen voor je licht en geluid huurt. Wij kunnen jou hierin helpen met advies, offerte, realisatie van het techniek voor je evenement. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met ons!

licht geluid huren kosten evenement

Meest gehuurde party-, live- en dj set

LIVE MUZIEK PA
voor 100 PERSONEN

€ 399,-

2 x Luidsprekers (1400 watt)
2 x Subwoofers (2000 watt)
2 x Monitoren
1 x Mengpaneel
1 x Draadloos microfoon
1 x Vaste microfoon
5 x Lichteffecten

VOOR 100 PERSONEN

PARTY SET
voor 150 PERSONEN

€ 399,-

2 x Luidsprekers (1000 Watt)
2 x Subwoofers (2000 Watt)
Pioneer Nexus DJ-Set
Microfoon
4 x Lichteffect

VOOR 150 PERSONEN

PIONEER NEXUS DJ SET HUREN

€ 175,-

1 x Pioneer DJM 900 Nexus
2 x CDJ 2000 Nexus
2 x Mic ingangen
Gelinkt met proDJlink
Geïnstalleerd en ingebouwd in een flight case

DJ SET HUREN