kosten licht en geluid evenement

Kosten licht en geluid evenement

Als je een evenement organiseert heb je altijd techniek nodig. Maar wat zijn de kosten licht en geluid evenement? Met deze artikel proberen wij antwoord te geven op die vraag. Meeste organisatoren van een evenement hebben geen technische kennis van de apparatuur die zij nodig hebben. Daarnaast sturen de meeste dj’s en band een technische rider waarin staat was zij nodig hebben. Deze riders staan vol technische termen, vakjargon, specificaties waar de meeste mensen geen verstand van hebben.

Wat kost geluidsinstallatie huren?

Geluidsinstallatie huren is altijd nodig voor een evenement. Waar moet je aan denken als je geluid huurt?
Geluid moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Het moet helder klinken, niet schreeuwerig overkomen, niet te hard en niet te zacht zijn. Een professionele geluidsinstallatie helpt je enorm i.p.v. een budget geluidsinstallatie. Hierbij geldt meestal goedkoop is duurkoop! Want als de kwaliteit niet voldoet zullen de artieste en dj’s snel afhaken en een beter systeem eisen. Een goede geluidsinstallatie huur je voor 50 personen al vanaf 80 euro. Dit zijn meestal 2 luidsprekers op een statief, inclusief versterkers.
Heb je een bruiloft of een ander middelgrote feest van ongeveer 150 personen? Dan heb je een geluidsinstallatie nodig bestaande uit 2 luidsprekers op statief en 2 subwoofers met versterkers. Dit huur je meestal tussen 180 – 250 euro. Voor een feest van 300 personen heb je het dubbele nodig dus 4 luidsprekers en 4 subwoofers en dat kost ongeveer 400 euro. En zo kun je doorrekenen hoeveel mensen je verwacht en de prijs van de geluidsinstallatie.

Wat kost verlichting huren?

Als je verlichting nodig hebt voor je evenement moet je eerst bedenken wat je wilt en hoeveel budget je hebt. Voor een evenement die in de middag plaatsvind heb je niet veel verlichting nodig, maar als het donker is juist wel. Je kunt statische verlichting huren of bewegend. Je kunt een simpele lichtset huren of een professionele lichtshow met een licht technicus.
Een simpele lichtset met 4 lampen kost ongeveer 40-50 euro. Een simpele lichtset met een paar led lichteffecten voor een bruiloft bijvoorbeeld ben je iets meer kwijt 80-100 euro. Een professionele lichtset met 4 bewegende moving heads, 8 par led lampen en een paar led effecten zit je al op  350 euro. En als je die set ook nog eens wil laten programmeren en aanpassen aan je muziek dan moet je een technicus inhuren die rond 300-400 euro per avond kost.

Ons advies is altijd om een professioneel bedrijf in te schakelen voor je licht en geluid huurt. Wij kunnen jou hierin helpen met advies, offerte, realisatie van het techniek voor je evenement. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met ons!

PARTY SET
HUREN

PRESENTATIE
SET HUREN

DJ SET
HUREN

PA GELUID
HUREN

BACKLINE
HUREN

SPECIAL EFFECTS
HUREN

FAQ’s (veelgestelde vragen)

[ultimate-faqs]